Home » D:News » BAC 2017 MATEMATICĂ şi ISTORIE. Subiecte şi barem la Bacalaureat la proba obligatorie a profilului

BAC 2017 MATEMATICĂ şi ISTORIE. Subiecte şi barem la Bacalaureat la proba obligatorie a profilului

Publicat: 28.06.2017
BAC 2017 MATEMATICĂ şi ISTORIE. Subiecte. Absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut astăzi proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

BAC 2017 MATEMATICĂ şi ISTORIE. Subiecte şi barem . Peste 120.000 de absolvenţi de liceu au susţinut, miercuri, 28 iunie, proba obligatorie de profil, matematică sau istorie, la bacalaureat 2017.  Edu.ro şi Descopera.ro au publicat subiectele şi baremele la probele de matematică – profilurile real, mate-info, pedagogic, tehnologic şi ştiinţele naturii – şi istorie din cadrul Bacalaureatului 2017. 

UPDATE. Vezi mai jos subiectele şi baremele la proba obligatorie a profilului la Bac 2017 (click pe link):

SUBIECTE ISTORIE BAC 2017

BAREM ISTORIE BAC 2017

SUBIECTE MATEMATICĂ MATE-INFO BAC 2017

BAREM MATEMATICĂ MATE-INFO BAC 2017

SUBIECTE MATEMATICĂ PEDAGOGIC BAC 2017

BAREM MATEMATICĂ PEDAGOGIC BAC 2017

SUBIECTE MATEMATICĂ ŞTIINŢELE NATURII BAC 2017

BAREM MATEMATICĂ ŞTIINŢELE NATURII BAC 2017

SUBIECTE MATEMATICĂ TEHNOLOGIC BAC 2017

BAREM MATEMATICĂ TEHNOLOGIC BAC 2017

Update. La proba de istorie, elevii au primit la subiectul al treilea România postbelică (perioada comunistă). Printre cerinţe s-au numărat două argumente despre stalinism şi unul despre naţional-comunism şi să prezinte opinii despe evoluţia politică din secolul al XX-lea. 
 
BAC 2017 MATEMATICĂ şi ISTORIE. Subiecte şi barem . La subiectul al doilea o cerinţă a fost legată de Revoluţia de la 1848 şi comitetul revoluţionar, iar o alta a fost ca elevii să argumenteze printr-un fapt istoric că România a participat la criza orientală.
 
Totodată, au mai avut de prezentat acţiunile diplomatice ale domnitorilor (Politica externă la Mircea Bătrân. Iancu de Hunedoara – acţiuni militare) şi să precizeze o asemănare între instituţiile din spaţiul extracarpatic în secolul al XVI-lea.
 
BAC 2017 MATEMATICĂ şi ISTORIE. Subiecte şi barem. Potrivit primelor informaţii, la matematică, la partea I, elevii au avut de rezolvat numere complexe, geometrie, logaritmi. La partea a II-a au avut matrice, iar la partea a III-a derivate şi integrale.
 
La Mate 1, absolvenţii de clasa a XII-a au avut de rezolvat la primul subiect numere complexe, funcţie, ecuaţie cu logaritmi, probabilitate, mediană, demonstraţie din trigonometrie. La subiectul al doilea au avut sistem cu matrice şi lege de compus, iar la al treilea derivate şi integrale.
 
Indiferent de profil, la proba de matematică elevii au de rezolvat trei subiecte, notate fiecare cu câte 30 de puncte. 10 puncte vor fi acordate din oficiu. Subiectele sunt diferite în funcţie de specializare: matematică-informatică, pedagogică, ştiinţele naturii şi tehnologică.
 
BAC 2017 MATEMATICĂ şi ISTORIE. Subiecte şi barem . Pentru mate-info, la  primul subiect elevii trebuie să rezolve şase cerinţe, printre care: să demonstreze că un număr este real, să rezolve în mulţimea numerelor reale o ecuaţie logaritmică sau să calculeze un exerciţiu cu probabilităţi. 
 
La al doilea subiect, liceenii au de rezolvat două exerciţii care conţin câte trei subpuncte fiecare. La primul, elevii sunt puşi în faţa unei matrice, iar la următorul în faţa unui polinom.
 
BAC 2017 MATEMATICĂ şi ISTORIE. Subiecte şi barem . Ultimul subiect, care este şi cel mai greu, are aceeaşi structură ca precedentul. Primul exerciţiu implică rezolvarea unei funcţii, iar cel de-al doilea un număr natural nenul de la care elevii trebuie să calculeze sau să demonstreze următoarele subpuncte.
 
Vineri, 30 iunie, elevii vor avea examen la o disciplină la alegere, în funcţie de specializare sau profil.

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile.

BAC 2017 MATEMATICĂ şi ISTORIE. Subiecte şi barem . Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00-20:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

BAC 2017 MATEMATICĂ şi ISTORIE. Subiecte şi barem . Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru, anunţă Ministerul Educaţiei.

Pentru probele scrise la matematică şi geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

BAC 2017 MATEMATICĂ şi ISTORIE. Subiecte şi barem . Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

BAC 2017 MATEMATICĂ şi ISTORIE. Subiecte şi barem . Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

BAC 2017 MATEMATICĂ şi ISTORIE. Subiecte şi barem . Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

• susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

• susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;

• obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

BAC 2017 MATEMATICĂ şi ISTORIE. Subiecte şi barem . La fel ca la Evaluarea Naţională, lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Astfel, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.”

BAC 2017 MATEMATICĂ şi ISTORIE. Subiecte şi barem . Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

La Matematică, la partea I, elevii au avut de rezolvat numere complexe, geometrie, logaritmi La partea a II-a matrice, iar la partea a III-a derivate şi integrale. Candidaţii de la mate-info care au ieşit de la examen de la un liceu teoretic din Olt spun că subiectele au fost uşoare pentru cei care au învăţat.  La examenul de Bacalaureat de anul acesta elevii nu mai sunt lăsaţi să iasă din sală cu foile pe care au primit subiectele.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Exoplaneta Trappist-1 b ar putea avea atmosferă, dezvăluie Telescopul Webb
Exoplaneta Trappist-1 b ar putea avea atmosferă, dezvăluie Telescopul Webb
Cele mai vechi dovezi ale creștinismului la nord de Alpi
Cele mai vechi dovezi ale creștinismului la nord de Alpi
Verile din Siberia arctică au fost cu până la 10°C mai calde decât astăzi în timpul ultimei interglaciațiuni
Verile din Siberia arctică au fost cu până la 10°C mai calde decât astăzi în timpul ultimei interglaciațiuni
Inima celei mai vulcanice lumi din Sistemul Solar este mai solidă decât s-a crezut
Inima celei mai vulcanice lumi din Sistemul Solar este mai solidă decât s-a crezut
Solzii de crocodil sunt surprinzător de puternici, arată un studiu
Solzii de crocodil sunt surprinzător de puternici, arată un studiu
Singura relatare „de la fața locului” dezvăluia data exactă în care orașul Pompeii a fost distrus
Singura relatare „de la fața locului” dezvăluia data exactă în care orașul Pompeii a fost distrus
Gladys May Aylward, misionara britanică din China. A salvat 100 de orfani în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial
Gladys May Aylward, misionara britanică din China. A salvat 100 de orfani în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial
Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, al doilea președinte al Emiratelor Arabe Unite și conducătorul orașului Abu Dhabi
Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, al doilea președinte al Emiratelor Arabe Unite și conducătorul orașului Abu Dhabi
De Crăciun au loc mai multe atacuri de cord decât în oricare altă zi din an
De Crăciun au loc mai multe atacuri de cord decât în oricare altă zi din an
De ce uneori zăpada pare albastră?
De ce uneori zăpada pare albastră?
Arheologii chinezi au dezgropat o armură excepțională din 6.000 de solzi. Cui a aparținut?
Arheologii chinezi au dezgropat o armură excepțională din 6.000 de solzi. Cui a aparținut?
O gaură neagră masivă din Universul timpuriu, surprinsă în timp ce trage „un pui de somn”
O gaură neagră masivă din Universul timpuriu, surprinsă în timp ce trage „un pui de somn”
ChatGPT, disponibil și pe WhatsApp. Ce trebuie să știe utilizatorii?
ChatGPT, disponibil și pe WhatsApp. Ce trebuie să știe utilizatorii?
Scriitoarea care a semnat „cel mai important roman în limba engleză”
Scriitoarea care a semnat „cel mai important roman în limba engleză”
SpaceX va lansa pentru a șaptea oară racheta Starship
SpaceX va lansa pentru a șaptea oară racheta Starship
Ucrainenii nu au „puterea” de a recupera zonele ocupate de Rusia, a recunoscut Zelenski
Ucrainenii nu au „puterea” de a recupera zonele ocupate de Rusia, a recunoscut Zelenski
Ambiții mari! Agenția spațială chineză vrea să fie prima care aduce mostre de pe Marte
Ambiții mari! Agenția spațială chineză vrea să fie prima care aduce mostre de pe Marte
Câți dintre români au de gând să viziteze un târg de Crăciun din țară?
Câți dintre români au de gând să viziteze un târg de Crăciun din țară?